Vandaag zijn wij gesloten

  • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
  • Professionele handelsonderneming sinds 1971
  • Niet goed? geld terug, garantie!

Berkoknallers, de vuurwerkwinkel in Wijdemeren, Nederhorst den Berg, Ankeveen, Kortenhoef, Vreeland

De fysieke winkel is vanaf 1 november 2023 gesloten. Categorie F1 vuurwerk is online te bestellen en op afspraak af te halen.
Het "gewone" consumenten vuurwerk start de verkoop in oktober online, de afhaaldagen zijn de laatste 3 (verkoop) dagen van het jaar.
Dit jaar 28-29-30 december (omdat 31 december op een zondag valt, mogen wij dan niet verkopen). 

Gemeente Wijdemeren is voornemens om een vuurwerkverbod in te voeren. Laat u lokale (vertegenwoordigers van de politieke) partijen weten, dat u tegen een verbod bent, zodat er minder "Illegaal" vuurwerk afgestoken zal worden.

Hier vindt u de evaluatie 2021-2022 uitgevoerd door HVLV.

Bij vragen kun je ons altijd even mailen!

Openingstijden Berkoknallers 2023

 

Haal je certificaat en win! 

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 16 van 16 producten

Welke categorieën vuurwerk zijn er?

Er zijn verschillende soorten vuurwerk, van sterretjes tot grote Chinese rollen. Deze soorten worden verdeeld in vier 'categorieën'. Hieronder leggen we uit wat elke categorie inhoudt, of het legaal of illegaal is en of je dit in Nederland kunt kopen.

  • Categorie 1: Dit is jeugdvuurwerk, vroeger ook vaak fop & scherts vuurwerk, en mag het hele jaar verkocht en afgestoken worden. Om dit type vuurwerk te mogen kopen moet je 12 jaar of ouder zijn;
  • Categorie 2: Dit is het type vuurwerk voor consumenten. Wat betekent dat het slechts een klein risico heeft op letsel en ongelukken. Deze categorie is alleen toegestaan om af te steken op 31 december tussen 18.00 uur en 02.00 uur 's nachts (1 januari). Om dit type vuurwerk te mogen kopen moet je 16 jaar of ouder zijn;
  • Categorie 3: Dit is een type zwaarder vuurwerk voor consumenten. Vroeger was dit type in Nederland ook toegestaan voor consumenten, echter is het per 2020 verboden en niet meer verkrijgbaar. Onder deze categorie vallen de bekende Chinese rollen/ratelbanden en grotere single shots.

In Nederland is alleen vuurwerk onder de categorieën 1 en 2 toegestaan. Binnen vuurwerkcategorie 2 zijn ook niet alle producten legaal In Nederland welke wel in andere Europese landen legaal en te koop zijn. Alleen siervuurwerk zoals cakes, compounds en fonteinen zijn in Nederland legaal verkrijgbaar. Knalvuurwerk is illegaal en dus NIET verkrijgbaar in Nederland.

Knallen met Tim | Afl. 1 - Massaexplosief | VuurwerkCheck

Knallen met Tim | Afl. 2 - Brievenbus Opblazen | VuurwerkCheck

Knallend het nieuwe jaar in

Al tientallen jaren is er een 'vuurwerkdiscussie' gaande in Nederland. Er zijn namelijk mensen die overlast ondervinden van knallend vuurwerk. Eigenlijk is knalvuurwerk niet legaal in Nederland, maar dat weten veel mensen niet. Daarom horen we dit dus nog wel eens tijdens en voor de jaarwisseling. 

Koop het mooiste (en veiligste) vuurwerk bij Berko

Wij van Berko hebben een speciale vuurwerkwinkel. Wij zijn immers echte vuurwerk fans! Onze online vuurwerkwinkel Berkoknallers in Nederhorst Den Berg, Wijdemeren kun je prachtig vuurwerk kopen onder de categorieën F1 en F2. 

Vanaf wanneer kun je vuurwerk aanschaffen?

Vuurwerk is in Nederland alleen te koop tijdens de officiële verkoopdagen. Deze verkoopdagen zijn ieder jaar hetzelfde. Zondagen tellen niet mee als verkoopdagen. Valt een van deze officiële dagen dus op een zondag, dan zal de verkoopdag één dag naar voren gehaald worden. De officiële verkoopdagen zijn: 

  • 28 december
  • 29 december
  • 30 december

Onze online vuurwerkwinkel Berkoknallers opent haar online deuren voor categorie F2 vuurwerk vanaf half november. Het vuurwerk is 24/7 online te bestellen. Echter, afhalen is enkel mogelijk op de drie officiële verkoopdagen zoals hierboven vermeld. Bij elke online bestelling voegen wij GRATIS producten én flinke kortingen toe. Doe er je voordeel mee!

Jouw bestelde vuurwerk ophalen

Je kunt jouw bestelde vuurwerk bij ons afhalen op de hierboven genoemde officiële verkoopdagen.
Bij ons afhaalpunt is voldoende, gratis parkeergelegenheid. Hieronder vind je het adres waar jouw vuurwerk af te halen is:

Middenweg 128
1394 AN Horstermeer

Knallen met Tim | Afl. 3 - Vingers | VuurwerkCheck

Knallen met Tim | Afl. 4 - Vandalisme | VuurwerkCheck