Vandaag zijn wij gesloten

  • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
  • Professionele handelsonderneming sinds 1971
  • Niet goed? geld terug, garantie!

Categorie F1 - het mag het hele jaar door vuurwerk

We verkopen momenteel Categorie F1 vuurwerk (We mogen dit vuurwerk eigenlijk het hele jaar door verkopen).
Je kunt 24/7 online bestellen en op afspraak de bestelling op komen halen. 
Dit bestellen moet op berkoknallers.nl of vuurwerkwijdemeren.nl

 

Categorie F2 vuurwerk kun je nu al online 24/7 bestellen op www.vuurwerkwijdemeren.nl of www.berkoknallers.nl

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 16 van 16 producten

365 dagen per jaar vuurwerk

Categorie F1 vuurwerk is de laatste jaren sterk veranderd. Het F1 assortiment is uitgebreider dan het vroeger was. Onze leverancier (en tevens producent) blijft nieuwe artikelen ontwikkelen in deze speciale reeks vuurwerk, die het hele jaar door verkocht kan en mag worden.

Prijs- en kwaliteitverhouding is dit het beste categorie F1 vuurwerk in de regio Gooi- en Vechtstreek. VuurwerkWijdemeren of lekker zoeken op Berkoknallers om de laatste dagen van het jaar ook het mooie en kwalitatief goede categorie F2 vuurwerk te kopen. Natuurlijk kun je dit online al bestellen en zelfs met korting, als je het op tijd doet. Je kunt leuke extra's bij je bestelling GRATIS krijgen als je op tijd bent!

Welke categorieën vuurwerk zijn er?

Er zijn verschillende soorten vuurwerk, van sterretjes tot grote Chinese rollen. Deze soorten worden verdeeld in vier 'categorieën'. Hieronder leggen we uit wat elke categorie inhoudt, of het legaal of illegaal is en of je dit in Nederland kunt kopen.

  • Categorie 1: Dit is jeugdvuurwerk, vroeger ook vaak fop & scherts vuurwerk, en mag het hele jaar verkocht en afgestoken worden. Om dit type vuurwerk te mogen kopen moet je 12 jaar of ouder zijn;
  • Categorie 2: Dit is het type vuurwerk voor consumenten. Wat betekent dat het slechts een klein risico heeft op letsel en ongelukken. Deze categorie is alleen toegestaan om af te steken op 31 december tussen 18.00 uur en 02.00 uur 's nachts (1 januari). Om dit type vuurwerk te mogen kopen moet je 16 jaar of ouder zijn;
  • Categorie 3: Dit is een type zwaarder vuurwerk voor consumenten. Vroeger was dit type in Nederland ook toegestaan voor consumenten, echter is het per 2020 verboden en niet meer verkrijgbaar. Onder deze categorie vallen de bekende Chinese rollen/ratelbanden en grotere single shots.

In Nederland is alleen vuurwerk onder de categorieën 1 en 2 toegestaan. Binnen vuurwerkcategorie 2 zijn ook niet alle producten legaal In Nederland welke wel in andere Europese landen legaal en te koop zijn. Alleen siervuurwerk zoals cakes, compounds en fonteinen zijn in Nederland legaal verkrijgbaar. Knalvuurwerk is dus niet legaal en verkrijgbaar in Nederland.

Knallend het nieuwe jaar in

Al tientallen jaren is er een 'vuurwerkdiscussie' gaande in Nederland. Er zijn namelijk mensen die overlast ondervinden van knallend vuurwerk. Eigenlijk is knalvuurwerk helemaal niet legaal in Nederland, maar dat weten veel mensen niet. Daarom horen we dit dus nog wel eens tijdens de jaarwisseling. 

Koop het mooiste (en veiligste) buurwerk bij Berko

Wij van Berko hebben een speciale vuurwerkwinkel. Wij zijn immers echte vuurwerk fans! Onze online vuurwerkwinkel Berkoknallers in Nederhorst Den Berg, Wijdemeren kun je prachtig vuurwerk kopen onder de categorieën F1 en F2. 

Vanaf wanneer kun je vuurwerk aanschaffen?

Vuurwerk is in Nederland alleen te koop tijdens de officiële verkoopdagen. Deze verkoopdagen zijn ieder jaar hetzelfde. Zondagen tellen niet mee als verkoopdagen. Valt een van deze officiële dagen dus op een zondag (dat is dus in 2023), dan zal de verkoopdag één dag naar voren gehaald worden. De officiële verkoopdagen zijn: 

  • 28 december
  • 29 december
  • 30 december

Onze online vuurwerkwinkel Berkoknallers opent haar online deuren voor categorie F2 vuurwerk vanaf nu. Het vuurwerk is 24/7 online te bestellen. Echter, afhalen is enkel mogelijk op de drie officiële verkoopdagen zoals hierboven vermeld. Bij elke online bestelling voegen wij GRATIS producten én flinke kortingen toe. Doe er je voordeel mee!

Jouw bestelde vuurwerk ophalen

Je kunt jouw bestelde vuurwerk bij ons afhalen op de hierboven genoemde officiële verkoopdagen. Bij ons afhaalpunt is voldoende, GRATIS parkeergelegenheid. Hieronder vind je het adres waar jouw vuurwerk af te halen is:

Middenweg 128
1394 AN Horstermeer