Vandaag open van 08:45 tot 16:00 uur | Vragen? Bel ons 0294-255 845

  • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
  • Professionele handelsonderneming sinds 1971
  • Niet goed? geld terug, garantie!

Kleding en schoenen

Bij Berko geven we veel om de persoonlijke bescherming. We leven immers allemaal graag buiten en zijn vaak aan het werk in de tuin. Zo kan er wel eens een ongelukje gebeuren. Gelukkig is een hoop te voorkomen met de juiste kleding en schoeisel. In de winkel, maar ook hier in onze webshop, vind je alles voor een fijnere ervaring wanneer je buiten aan het werk bent. Van werkbroeken tot overalls, werkschoenen met én zonder stalen neus, traditionele klompen en meer. Onze klompen gaan tot klompenmaat 31 (schoenmaat 49) en ook onze overalls zijn te koop vanaf kindermaat 86 tot volwassenmaat 64.

 

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 119 producten

Sixton Montana vind je bij Berko

Berko is trotse verkoper van de Sixton Montana werklaars. Dé comfortabele werklaars die ultieme bescherming biedt. In onze winkel, en hier in de webshop, vind je varianten met of zonder wolvoering, allemaal metaalvrij en met een soepele zool. Beschermdend én warm!

De bescherming van een werkschoen

Bij Berko vind je werkschoenen met verschillende beschermingsniveaus. Zo zie je in onze webshop bijvoorbeeld 'S1' of 'S3' in de productnaam voorbij komen. Maar houdt het beschermingsniveau in en welke schoenen heb jij nodig? We leggen het je uit!

De verschillende beschermingsniveaus

Om het beschermingsniveau van een werkschoen te meten is er een systeem ontwikkeld welke wordt aangeduid met de letter S of SB. Zo weet jij namelijk precies welke schoen je nodig hebt voor de klus die je probeert te klaren. Hoe hoger het beschermingsniveau hoe veiliger jouw voeten, en helemaal je tenen, zijn. Er zijn 4 verschillende beschermingsniveaus.

  • SB staat simpelweg voor Safety Basic. Deze schoen biedt voldoende bescherming voor de voet, maar niet specifiek voor de tenen. Als je dus werkt met zware machines, bijvoorbeeld in een fabriek of loods, zal deze schoen niet voldoende bescherming bieden.
  • S1 normering: deze schoen geeft teenbescherming en een anti-statische bescherming wat betekent dat de scheon bestand is tegen stookolie en voorzien is van een energie-absorberende hak. Deze schoen wordt aanbevolen wanneer je licht-intensief werk verricht waar het indeukrisico minder dan 100 joule is.
  • S2 normering: naast de eigenschappen die de S1 werkschoen al biedt, krijg je daar met een S2 schoen ook nog waterdichtheid van het bovendeel van de schoen bij. Ook zijn deze schoenen bestand tegen indeuken tot 200 joule.
  • S3 normering: dit is het hoogst haalbare beschermingsniveau van werkschoenen. Bij een werkschoen met S3 normering is ook de tussenzool van de schoen bestand tegen water, olie, indeuken en opname van andere stoffen.