Vandaag zijn wij gesloten

 • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
 • Professionele handelsonderneming sinds 1971
 • Niet goed? geld terug, garantie!

Welkom in het nieuwe jaar

Welkom in het nieuwe jaar 2023!

De kerstbomen zijn de deur weer uit, de vuurwerkverkoop is voorbij, de vuurwerkdiscussie helaas nog niet. De suggestie wordt gewekt dat door een groot deel van de Nederlandse bevolking de vuurwerktraditie zou moeten worden afgeschaft, niets is minder waar, blijkt uit mijn persoonlijke waarneming tijdens het vuurwerkverkoop. Het zou w.m.b. goed zijn, dat het illegale vuurwerk onder de wapenwet zou gaan vallen, zodat er preventief op een betere manier kan worden gehandhaafd; Op bepaalde plekken zou een vuurwerkverbod kunnen komen, als bij een verzamelplaats van dieren of plekken/straten waar bewoners dit aanvragen. Hoe mooi zou het zijn als diegene die dan het vuurwerk wel willen afsteken, hier ook het respect voor hebben en rekening houden met deze wens van mede buurtgenoten. We gaan voor nu maar afwachten of het overgrote deel van de Nederlandse bevolking, de jarenlange traditie zal mogen blijven voortzetten. Categorie F1 kunt u trouwens het hele jaar bij ons bestellen via de website, u kunt het dan bij ons afhalen in de winkel, want we mogen geen vuurwerk versturen. Dit categorie F1 vuurwerk mogen we ook het hele jaar verkopen.

                                        

We gaan nu er weer ruimte is in het huis, weer opruimen, schoonmaken en wellicht een nieuwe kleur verf op de muur.
Bij Berko, de bouwmarkt, tuincentrum, boerenwinkel, waar je van alles voor het buitenleven kunt vinden, kun je daarvoor goed terecht:

OPRUIMEN

Lekker de dingetjes opruimen, de kerstspullen de administratie van afgelopen jaar, de kerstkaarten, de correspondentie. Hier hebben we een heel handig opruimsysteem voor. Je kunt met een eenvoudig wandrailsysteem een handige planken stelling maken. 

SCHOONMAKEN

 • groene zeep
 • dweilen
 • emmers                
 • ontvetters

VERVEN

 • kwasten
 • latex
 • verfrollers
 • schuurpapier

  

Het is tijd om in en om het huis bezig te zijn, genieten van elkaar en van de plek waar je woont; Ben je klaar in je huis, is alles weer op de rit, gaan we alweer snel naar het voorjaar toe. Of misschien komt er nog wel een beetje sneeuw of mogen we dit seizoen nóg een keer de schaatsen uit het vet halen, de winter duurt nog tot maart.  

WINTER 

Als er dan toch nog een beetje winter komt in Nederland, kun je de gladheid bij je huis voorkomen, door eerst goed met strooizout te strooien (dit voorkomt het vast vriezen van de sneeuw/ijzel) en dan met een sneeuwschuiver het sneeuw weer weg te schuiven en nog een beetje zout te strooien. Handzame emmertjes, die je later bij kunt vullen met een grote zak van 25 kg.  Kijk ook eens bij je misschien wat oudere buurman of buurvrouw, om te zien of je daar iets voor kan betekenen. Want hoe fijn is het al je iemand kan helpen die dat nodig heeft. 

Er is in ieder geval weer genoeg te doen in 2023 en u kunt dan bij ons terecht voor alles wat u nodig heeft voor uw plannen! 

Berko, uw winkel die alles heeft voor het buitenleven. De bouwmarkt, houthandel, winkel in De Gooi en Vechtstreek,  Wijdemeren, Nederhorst den Berg