Vandaag zijn wij gesloten

  • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
  • Professionele handelsonderneming sinds 1971
  • Niet goed? geld terug, garantie!

Bewatering

Sproeiers zijn handige tuintools als het gaat om het bewateren van tuinplanten. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, maar hun hoofddoel is hetzelfde: planten water geven. Ook als u er niet bent om het handmatig te doen. Sproeiers bestaan in veel verschillende soorten en hebben allerlei toepassingen die u misschien (nog) niet kent. Bij Berko vindt u een groot assortiment aan bewateringsgereedschap. Berko heeft een oplossing voor elke tuin. 

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 83 producten

Soorten sproeiers

Om te weten welke sproeier het meest geschikt is voor uw tuin of balkon, is het handig om te weten wat de functionaliteiten en toepassingen zijn per sproeier. 

  • Cirkelsproeier: voor een gelijkmatige bewatering van bijvoorbeeld een gazon of border. Stel zelf de reikwijdte in door de waterdruk te veranderen en bepaal de grootte van het sproeigebied.
  • Impulssprinkler/tiksproeier/klepelsproeier: ideaal voor grote oppervlakes. Deze sproeier spuwt het water erg ver. De piket/klepel zorgt voor onderbrekingen in de waterstraal en zorgt ervoor dat het water niet te hard op het oppervlak neerkomt.
  • Verzonken tuinsproeier: ideaal voor het besproeien van een gazon. Deze sproeiers zitten verzonken in het oppervlak, waardoor u er geen last van heeft als u de sproeiers niet gebruikt. Deze sproeiers zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, van een oppervlakte van 30m2 tot 80m2. Door waterdruk komen ze tevoorschijn uit de grond. 
  • Zwenksproeier: handig voor gazons en borders. De waterdruk doet de sproeier draaien waardoor een rechthoekig bewateringsvlak ontstaat. Tip: kinderen en huisdieren vinden deze soort sproeier geweldig.
  • Sproeislang: hiermee besproeit u gemakkelijk en voorzichtig tuinplanten, borders en bloemen op momenten die u zelf uitkiest. Sluit een sproeikop met verschillende standen op de sproeislang aan zodat u de waterdruk en sproeistand bepaalt. Zo maakt u geen schade aan uw planten en kunt u gericht sproeien.

Welke sproeier past bij u?

U wilt natuurlijk weten welke soort bewateringssproeier het beste past in uw tuin of op uw dakterras of balkon. Tuinsproeiers doen uiteindelijk allemaal hetzelfde: ze zorgen voor bewatering van uw planten. Hieronder vindt u een handig overzicht om de juiste sproeier te kiezen. 

Sproeiers voor de kleine tuin

Heeft u een kleine tuin of een dakterras of balkon met hier en daar wat groen? Dan is een handsproeier, sproeislang of tuinslang de beste keuze. Veel bewateringssystemen hebben een groot bereik, waardoor in kleine tuinen ook delen van het terras of de vlonder nat wordt. Dit is onnodig en vergroot de kans op groene aanslag. Als u liever niet zelf aan de slag wilt met een tuinslang, kunt u nog kiezen voor druppelirrigatie wat u eventueel nog aansluit op een timer. 

Sproeiers voor de middelgrote tuin

Bent u de gelukkige tuineigenaar van een middelgrote tuin met een border en een gazon? Dan hebben we meerdere opties voor u. Allereerst is een handsproeier, sproeislang of tuinslang natuurlijk altijd een goede optie. Hiermee bepaalt u zelf de intensiteit van de waterstraal en bent u zelf verantwoordelijk voor het regelmatig en op tijd sproeien. Als u van iets meer luxe houdt en stiekem ietsjes luier bent, dan is een cirkelsproeier, verzonken tuinsproeier of zwenksproeier een perfecte oplossing. 

Sproeiers voor de grote tuin

Heeft u een grote tuin? Dan is het sproeien van de tuin met een handsproeier een te arbeidsintensieve klus. Maak gebruik van cirkelsproeiers, (verzonken) zwenksproeiers of impulssprinklers voor hele grote oppervlakten. Het enige waar u voor moet zorgen is voldoende waterdruk. Vraag onze medewerkers om meer advies over de soorten sproeiers en de installatie ervan.