Vandaag zijn wij gesloten

 • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
 • Professionele handelsonderneming sinds 1971
 • Niet goed? geld terug, garantie!

Boerderij en Slootgereedschap

Alles voor op en om de boerderij vindt u bij Berko.org. Bij Berko denken we graag mee met uw bedrijf. Alles voor op de boerderij vindt u bij ons in de winkel en een deel van ons assortiment is ook al online te bestellen. Voor zowel dier als eigenaar bieden wij handige producten. Van mestvorken tot dektuigen en van baggernetten tot slootseizen. Onze mestvorken zijn uitgerust met Essen steel van professionele kwaliteit en maken de klus van het uitmesten zeker gemakkelijker. Bij Berko.org vindt u een groot assortiment aan benodigdheden om het leven op de boerderij makkelijker te maken. Wij werken hard om onze webshop aan te vullen. Zie hieronder een greep uit ons assortiment. Iets nodig maar ziet u dat hier (nog) niet? Kom dan langs in Nederhorst den Berg en we helpen u aan het juiste materiaal!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 58 producten

Waarom is de stal uitmesten zo belangrijk?

De stalhygiëne is van uiterst belang voor het welzijn van de dieren. Bacteriën zijn dol op vochtige plekken en vuil stro biedt hen de perfecte broedplaats. Ook kunnen infecties, virussen en schimmels ontstaan in een vieze stal en zo de gezondheid van het vee ernstig aantasten. Hieronder de belangrijkste redenen van een schone stal:

 • Het voorkomt de groei van bacteriën en virussen;
 • Het houdt de worm vorming tegen;
 • Het vermindert gezondheidsrisico's voor uw vee;
 • U zult één keer per week moeten uitmesten.

Wat heeft u nodig voor een schone sloot?

Hieronder het belangrijkste gereedschap voor het schoonhouden én onderhouden van uw sloot:

 • Een sloothaak voor het verwijderen van ongewenste snel groeiende oeverplanten;
 • Een slootzeis voor het maaien van de slootkanten;
 • Een baggerbeugel en baggernet om de bodem van de sloot gemakkelijk schoon te maken. 

Het nut van slootonderhoud

Ook in alles voor om de boerderij is Berko gespecialiseerd. Denk aan de sloten rondom uw erf. De maand oktober staat in het teken van slootonderhoud. Elke derde week van de maand oktober komt de gemeente een inspectie uitvoeren om te kijken of de sloten voldoende schoon worden gehouden. Bij Berko vindt u alle benodigdheden voor het onderhouden van uw sloot. 

Het onderhouden van de sloot wordt niet alleen aangeraden om door de jaarlijkse inspectie heen te komen. Dit zijn de belangrijkste redenen:

 • De gezondheid van uzelf en uw vee gaat gepaard bij een schone sloot.
 • Oeverplanten en mooie bloeiers aan de slootkant groeien beter wanneer het water in de sloot schoon en zuurstofrijk is.
 • Een vieze sloot is  een broedplaats voor ongedierte, bacteriën en virussen. 

Vind alles voor op en om de boerderij bij Berko

Wij doen hard ons best onze webshop aan te vullen met alle producten uit ons assortiment.  Wij bieden een ruim assortiment aan onder andere mestvorken voor het uitmesten van de stal, mesthaken voor ontluchting van de compost en dektuigen en -blokken van verschillende materialen. Bij Berko kiezen we áltijd voor producten van professionele kwaliteit en hebben altijd een oplossing voor u! Ziet u hier (nog) niet waar u naar op zoek bent? Kom dan langs in Nederhorst den Berg en we helpen u graag aan een oplossing!