Vandaag zijn wij gesloten

 • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
 • Professionele handelsonderneming sinds 1971
 • Niet goed? geld terug, garantie!

Gaas

Gaas is een onmisbaar materiaal voor het afbakenen van terreinen en het beschermen van dieren. Of u nu een kippenhok of een volière wilt bouwen, of een stuk land met dieren wilt afschermen met schapengaas, er is altijd wel een gaassoort die aan uw specifieke wensen voldoet.

Veel producten hebben we op voorraad, maar staan (nog) niet op de webshop. Wilt u meer informatie over de aanwezigheid van producten, neemt u dan even contact met ons op of kom naar de winkel.

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Soorten gaas

Er zijn diverse soorten gaas verkrijgbaar, zoals kippengaas, volièregaas, konijnen- of hazengaas en schapengaas. Kippengaas heeft een kleine maaswijdte van ongeveer 13 mm en is daardoor geschikt voor het houden van kleine dieren zoals kippen, cavia’s en konijnen. Volièregaas is speciaal ontworpen voor het bouwen van volières van een grotere oppervlakte en heeft een grotere maaswijdte van ongeveer 25 mm. Konijnen- of hazengaas is iets zwaarder, heeft een grotere maaswijdte van ongeveer 31 mm en wordt vaak gebruikt voor het afbakenen van een konijnenren of als tuinafscheiding.  Schapengaas is het meest grove type gaas en heeft een maaswijdte van ongeveer 75 mm. Dit type gaas wordt gebruikt voor het afbakenen van grotere stukken land met grotere dieren, zoals schapen en geiten. 

De voordelen van gaas

Het grootste voordeel van gaas is dat het een zeer effectieve en betaalbare manier is om dieren af te schermen en tegelijkertijd ruimte te geven. Het biedt bescherming tegen roofdieren zoals vossen en wolven en voorkomt dat dieren ontsnappen. Bovendien zorgt gaas ervoor dat de dieren voldoende frisse lucht krijgen en een goed uitzicht hebben op hun omgeving. Daarnaast kunt u gaas ook gebruiken om een moestuin of kruidentuin af te schermen tegen vogels, die natuurlijk graag een hapje mee-eten als u even niet oplet…

Gaas gebruiken tijdens diverse klussen

Gaas is niet alleen geschikt voor het bouwen van kippenhokken en volières, maar kan ook worden gebruikt voor diverse klussen rondom het huis. 

 • Tuinafscheiding: Gaas is een perfect materiaal om een eenvoudige en effectieve tuinafscheiding te maken. Door schapengaas te gebruiken kunt u grote stukken land afschermen, terwijl kippengaas of volièregaas geschikt is voor kleinere stukken land.
   
 • Anti-ongedierte bescherming: Als u een moestuin of kruidentuin heeft, kunt u gaas gebruiken om deze af te schermen tegen ongedierte zoals vogels, konijnen of muizen. Dit voorkomt dat ze uw oogst opeten.
   
 • Bouw van een compostbak: U kunt gaas gebruiken om een compostbak te bouwen. Door het gaas te bevestigen aan houten palen of metalen hoeken creëert u een stevige structuur die uw compost bij elkaar houdt.
   
 • Bescherming van ramen: Als u huisdieren heeft die in de buurt van ramen komen, kunt u gaas gebruiken om te voorkomen dat ze de ramen beschadigen. Plaats gaas voor het raam zodat de huisdieren er niet bij kunnen.

Gaas is een veelzijdig materiaal dat voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Of u nu een kippenhok wilt bouwen, een volière wilt maken, een moestuin wilt beschermen of een trapleuning wilt installeren, gaas is een betaalbare en effectieve optie die u voor veel verschillende klussen rondom het huis kunt gebruiken.
 

Gaas kopen bij Berko in Nederhorst den Berg

Als u gaas wilt kopen voor uw kippenhok, volière of andere dierenverblijf, dan bent u bij onze winkel aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment gaas van hoge kwaliteit, die geschikt zijn voor allerlei verschillende dieren. Bovendien hebben we ook alle accessoires en gereedschappen die u nodig heeft om het gaas op een professionele manier te installeren.

Kortom, gaas is een onmisbaar materiaal voor het afbakenen van terreinen en het beschermen van dieren. Bij onze winkel vind u alles wat u nodig heeft om uw dierenverblijf op een veilige en effectieve manier af te schermen met gaas. Kom gerust langs in Nederhorst den Berg en laat u adviseren door onze deskundige medewerkers.