Vandaag zijn wij gesloten

 • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
 • Professionele handelsonderneming sinds 1971
 • Niet goed? geld terug, garantie!

Meststoffen

Gaat u een nieuw gazon aanleggen of heeft uw bestaande grasveld een boost nodig? Dan heeft u ongetwijfeld meststoffen nodig! Bij ons in de winkel, en hier online in de webshop, vindt u meststoffen van fijne merken als ECOstyle, Pireco en Culterra. Om uw gazon en tuin te onderhouden moet er geregeld bemest worden, kunstmest werkt sneller dan organische mest. Alleen is kunstmest minder goed voor het ecosysteem. De frequentie voor het bemesten is te vinden op de beschrijving van het door u aangekochte product. Bekijk hieronder ons assortiment aan meststoffen voor niet alleen het gazon maar ook voor de bescherming van uw gazon tegen insecten en ongedierte. 

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 28 producten

De drie soorten meststoffen

 • Organische meststoffen: gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen denk aan een plantaardige of dierlijke oorsprong. Het natuurlijke evenwicht wordt niet verstoord maar versterkt. Dit wordt ook wel de organische kringloop genoemd.
 • Kunstmeststoffen: deze meststoffen worden op een chemische manier geproduceerd, wat niet altijd milieu vriendelijk uitvalt.
 • Organisch – minerale meststoffen: dit is een combinatie van zowel kunstmest als organische meststoffen

Over het merk ECOstyle

Al meer dan 50 jaar is ECOstyle een toonaangevend merk op het gebied van ecologisch verantwoorden producten die een maximale impact hebben in de tuin maar een minimale impact op het milieu. De producten van ECOstyle zijn altijd op basis van de kracht uit de natuur gebaseerd en dragen bij aan een betere wereld. ECOstyle ziet het als een hoofdtaak om het natuurlijke evenwicht van de planeer te herstellen en te ondersteunen. Het assortiment van ECOstyle bestaat onder andere uit gronden en zaden, meststoffen en voeding en bestrijdingsmiddelen. U vindt deze producten in onze winkel en hier online in de webshop.

Een gazon aanleggen: dit heeft u nodig

Zorg dat u het juiste gereedschap gebruikt wanneer u een nieuw gazon gaat aanleggen. Voorbereiding is het halve werk. Hieronder een lijstje van wat u nodig heeft voor het aanleggen van een nieuw gazon.  Ook voor alle gereedschap en benodigdheden bent u bij Berko aan het juiste adres.

 • Een hark om de aarde fijn te maken
 • Een tuinslang met sproeikop 
 • Een kruiwagen of mand voor het verzamelen van oude plantenresten 
 • Een wals voor het egaliseren van de grond
 • Graszaad (wanneer u nieuw gras wilt zaaien) of kant-en-klare graszoden (matten)
 • Meststof en kalk

Bekijk tuingereedschap

Een gezonde tuin shopt u bij Berko

Bekijk ons online assortiment of kom langs in de winkel voor alle benodigdheden voor niet alleen een gezond gazon maar een gezonde tuin! Van tuingereedschap tot sproeiers en van meststoffen tot bestrijdingsmiddelen. We zien u graag bij Berko.

 

Bekijk bestrijdingsmiddelen

5 tips voor het onderhouden van uw gazon

Wanneer u het gazon goed zult onderhouden, heeft u er het hele jaar plezier van. Bij Berko vindt u producten voor het gazon van topmerken als EcoStyle. Laat het gazon dus een echte eyecatcher zijn in uw tuin! Wij hebben speciaal voor u dan ook enkele tips voor het gazononderhoud op een rij gezet:

 • Tip 1: Het is super belangrijk om regelmatig het gras te maaien. Doet u dit niet, dan wordt het gras zwak en heeft onkruid meer kans om te groeien. Dat willen we natuurlijk niet! Wij raden u aan om tijdens het groeiseizoen ongeveer één à twee keer per week het gras te maaien. 
 • Tip 2: In februari of maart moet het gazon worden geverticuteerd. Hier heeft u vervolgens de hele zomer heel veel plezier van. 
 • Tip 3: Net als alle andere planten heeft een gazon ook voedingsstoffen nodig. Het belangrijkste is om regelmatig te sproeien met water én het gazon regelmatig te bemesten. 
 • Tip 4: U zult er niet aan ontkomen, maar klavertjes, madeliefjes en paardenbloemen zullen ongetwijfeld tevoorschijn komen in uw gazon. Maar toch: hoe gezonder het gazon is, hoe minder onkruid. 
 • Tip 5: Een 'boosdoener' in het gazon is mos. Mos kan super hard groeien bij vochtig weer. Om dit aan te pakken kunt u het best gazonmest én mosbestrijder gebruiken. Een andere tip is om het gras niet te kort te maaien.