Vandaag zijn wij gesloten

  • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
  • Professionele handelsonderneming sinds 1971
  • Niet goed? geld terug, garantie!

Omdenken in je tuin

Wat voor seizoen het ook is, het is bij droog weer altijd fijn om de tuin in te gaan! Maar hoe kunnen we onze tuin duurzamer maken, de biodiversiteit ondersteunen en plagen, ziektes en ongedierte bestrijden zonder het milieu te schaden? Wij denken graag met u mee!

Wilt u producten bestellen van Bio Solutions en woont u in Nederland, dat kan stuur een email naar: info@berko.org of via WhatsApp: 0294-255845

Wij zijn de dealer van Bio Solutions in Nederland 

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 62 producten

4 voordelen van de regenton

Het begint allemaal met het kiezen voor duurzame producten, die het milieu niet schaden en een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Regentonnen zijn bijvoorbeeld een geweldige manier om regenwater op te vangen en te hergebruiken voor het besproeien van planten. Zo bespaart u niet alleen op uw waterrekening, maar helpt u ook het milieu door het verminderen van het gebruik van drinkwater. Wist u dat de bomen en planten in de tuin regenwater eigenlijk veel fijner vinden?

  1. Het grootste voordeel is dat regenwater vrij is van chemicaliën zoals chloor en fluoride, die vaak aanwezig zijn in kraanwater. Deze chemicaliën kunnen de groei van planten vertragen en zelfs schade aanrichten aan hun wortels.
  2. Regenwater bevat meer voedingsstoffen dan kraanwater, omdat het op natuurlijke wijze mineralen en voedingsstoffen uit de lucht en de omgeving opneemt. Dit maakt het een ideale keuze voor het voeden van planten en het bevorderen van hun groei.
  3. Bovendien is regenwater meestal iets zuurder dan kraanwater, wat gunstig is voor planten die gedijen in zure grond, zoals hortensia's, rododendrons en azalea's. Het gebruik van regenwater kan dus de gezondheid en het welzijn van deze planten verbeteren.
  4. Door regenwater te gebruiken voor het besproeien van planten kunt u bijdragen aan het verminderen van je ecologische voetafdruk en het beschermen van het milieu.

Kiezen voor duurzame grondstoffen

Het gebruik van natuurlijke materialen zoals kokosschors en bentoclay is een duurzame keuze. Kokosschors is bijvoorbeeld een milieuvriendelijke alternatief voor turf en heeft dezelfde eigenschappen als turf, maar is duurzamer en biologisch afbreekbaar; een fijne bijkomstigheid is dat slakken er ook een hekel aan hebben. Bentoclay is een 100% natuurlijk product dat kan worden gebruikt voor het verbeteren van de bodemstructuur en waterhuishouding in de tuin.

Growbags voor planten

Een andere duurzame optie is het gebruik van plantenzakken en growbags. Deze producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen en kunnen worden hergebruikt. Bovendien bieden plantenzakken en growbags ook nog eens voordelen voor de planten zelf, zoals betere beluchting en drainage.

De voordelen van een gezonde tuin op de biodiversiteit

Een gezonde tuin heeft niet alleen voordelen voor u als tuinier, maar ook voor de biodiversiteit. Planten, bomen en struiken zijn essentieel voor het behoud van een gezond ecosysteem. Ze bieden voedsel en beschutting aan dieren zoals bijen, vlinders en vogels. Ook helpen ze bij het verminderen van luchtvervuiling en het vasthouden van water.

Door het gebruik van natuurlijke producten zoals lava en zeeschelpenkalk kunt u de bodem voeden en gezonder maken voor planten en dieren. Lava is vol met mineralen en kan worden gebruikt als bodemverbeteraar. Zeeschelpenkalk kan worden gebruikt om de bodem te verrijken met calcium en magnesium, wat essentieel is voor de groei van planten.

Bestrijding van plagen, ziektes en ongedierte

Het bestrijden van plagen, ziektes en ongedierte is een uitdaging voor ons allemaal. Hoe kunnen we deze problemen oplossen zonder het milieu te schaden? Een van de oplossingen is het gebruik van natuurlijke producten zoals Pireco gewasbeschermingsmiddelen.

Pireco gewasbeschermingsmiddelen zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en hebben geen nadelige effecten op het milieu. Ze kunnen worden gebruikt voor het bestrijden van verschillende soorten insecten, waaronder bladluizen, rupsen en spintmijten. 

Een andere manier om plagen en ziektes te voorkomen is door te zorgen voor een gezonde bodem en planten. Door het gebruik van natuurlijke producten zoals tuinaarde en compost, lava en meer middelen uit de lijn van Bio Solutions kunt u de bodem voeden en gezonder maken. Gezonde planten zijn minder vatbaar voor ziektes en plagen, dus het is belangrijk om te zorgen voor een goede voeding en verzorging van uw planten en overige groen.

Omdenken in de tuin? Gewoon doen!

Het omdenken in de tuin kan leiden tot een gezondere en duurzamere omgeving voor u en de biodiversiteit. Door de keuze van natuurlijke producten zoals regentonnen, kokosschors en bentoclay kunt u de impact op het milieu verminderen. Het voeden van de bodem met producten zoals lava en zeeschelpenkalk kan helpen bij het creëren van een gezonde omgeving voor planten en dieren. Natuurlijke gewasbeschermingsproducten zoals van Pireco en het aloude gereedschap als disteltrekkers bieden een natuurlijk alternatief voor tuinproblemen die we vroeger chemisch zouden aanpakken. We doen het samen en dragen op deze manier allemaal ons steentje bij. Door kleine stapjes te zetten en te kiezen voor bepaalde producten, kunnen we genieten van een mooie, gezonde én duurzame tuin!

Duurzame tuinartikelen kopen bij Berko in Nederhorst den Berg

Natuurlijk wilt u ook verandering maken en samen kunnen we veel bereiken. Daarom hebben wij bij Berko er voor gekozen om ook duurzame producten aan te bieden, waarmee we een natuurlijke optie toevoegen, die minder belastend is voor het milieu. Of u nu kiest voor een prachtig houten regenton in de tuin, of voor duurzame bestrijding, bij Berko in Nederhorst den Berg hebben we ons assortiment hierop aangepast! Ons ervaren personeel weet er alles van en staat klaar om u te adviseren bij uw vragen! U bent van harte welkom!