Vandaag zijn wij gesloten

  • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
  • Professionele handelsonderneming sinds 1971
  • Niet goed? geld terug, garantie!

Potgrond & Aarde

Voor het optimaal genieten van uw tuin en alle planten die u zo zorgvuldig heeft uitgekozen is het belangrijk de juiste verzorging toe te passen. Een heel belangrijk onderdeel van verzorging zijn de grondproducten die u gebruikt. Ogen uw planten wat dof of slap? Of heeft net een nieuwe tuin aangelegd? Dan heeft u ongetwijfeld goede grond nodig!

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Wanneer gebruikt u tuinaarde?

Gebruik tuinaarde niet als hoofdbestanddeel voor het voeden van uw planten. Tuinaarde bevat namelijk te weinig poriën om de wortels van uw planten genoeg zuurstof te geven. Tuinaarde is goed te gebruiken om de tuin of borders op te hogen. Wilt u dit wel gebruiken als voedingsmiddel, meng het dan met bemeste tuinaarde. Door het mengen van tuinaarde en bemeste tuinaarde maakt u als het ware een vitaminecocktail voor uw planten. Samen bevatten deze twee alle ingrediënten voor een vruchtbare en voedzame bodem voor uw tuin. 

Zo gebruikt u potgrond

Potgrond is voeding voor planten. Verse potgrond bevat voldoende voeding voor een paar maanden en geeft bovendien lucht en zuurstof aan de wortels van een plant waardoor deze beter kan groeien. U gebruikt potgrond vooral voor planten die in bakken of potten staan. 

Zet een nieuw gekochte plant eerst met pot en al in een emmer water. Zo laat u de kluit zich volzuigen met water en is de eerste dorst van de plant gelest. Daarna zet u de plant in de juiste pot. Kies het liefst een pot met gaten aan de onderkant om overtollig water weg te laten vloeien. Vul de onderkant van de pot eerst met potgrond en zet daar de plant op. Vul de pot af met wat extra potgrond en klaar!