Vandaag zijn wij gesloten

  • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
  • Professionele handelsonderneming sinds 1971
  • Niet goed? geld terug, garantie!

Regenton

Wilt u uw tuin verrijken met een regenton? Bijzonder goed idee! Door het aansluiten van een regenton doet u immers niet alleen uzelf een plezier, maar ook Moeder Natuur. U kunt het gratis hemelwater gebruiken om de auto te wassen of de plantjes water te geven. Het dure kraanwater kan dus lekker in de kraan blijven. Bij Berko.org vindt u een groot assortiment regentonnen en accessoires. Bestel eenvoudig uw gewenste producten in onze webshop en wij zorgen dat ze goed verpakt, snel en goedkoop uw kant op komen.

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 15 van 15 producten

Ga de strijd tegen wateroverlast aan

Dat er veranderingen rondom het klimaat plaatsvinden, moge duidelijk zijn. Onze zomers worden steeds warmer en lijken elk jaar net een beetje langer te duren. Daarnaast hebben we te maken met lange periodes van droogte en korte, maar hevige regenbuien. Door deze klimaatverandering en de verstedelijking zijn er in ons dikbevolkte Nederland steeds minder mogelijkheden voor het regenwater om snel in de grond te trekken. Veel van onze tuinen zijn helaas van veel tegels en weinig groen voorzien. Tijd om de natuur een handje te helpen! Voorkom plassen en overstromingen en verminder de druk op het riool. Dit kan ten eerste door de tegels te verruilen voor bodembedekkers, maar er is nog een mogelijkheid die de aarde, maar ook u zal verblijden: schaf een regenton aan!

Bewatering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn voor de portemonnee

Door een regenton aan te sluiten op de regenpijp, vangt en slaat u eenvoudig regenwater op. U hoeft het kostbare water uit de kraan dan niet te gebruiken en dus zal dit een positieve invloed op de waterrekening hebben. Wist u dat uw planten het stiekem ook veel lekkerder vinden om gevoed te worden door hemelwater? In kraanwater zit namelijk kalk en daar worden de tuinplanten en kamerplanten net wat minder blij van.

Regenton kopen | Berko

Regenton aansluiten

Het aansluiten van een regenton is lang niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Door deze simpele stappen te volgen, kunt ook u in no-time het regenwater opvangen.

  1. Zet de regenton op een voet. Dit wordt namelijk de uiteindelijke hoogte van de ton, zodat u met een emmer of gieter eenvoudig water uit het kraantje kunt tappen.
  2. Check met een waterpas waar straks de koppeling vanaf de regenpijp moet komen. Dit doet u door een waterpas op de opening van de ton te leggen en deze hoogte over te nemen op de pijp.
  3. Zaag een deel uit de regenpijp dat zo groot is als de vulautomaat. Zet dan de vulautomaat in het zojuist uitgezaagde gat. Indien nodig moet u hiervoor de beugels van de regenpijp tijdelijk loshalen. Lijm het geheel nog niet vast.
  4. Verbind de regenton aan de vulautomaat door middel van het afvoerpijpje. Het kan zijn dat u hier een gat voor moet boren in de ton. Ook kan het nodig zijn de afvoerpijp wat in te korten. Dit kan bijvoorbeeld met een stanleymes.
  5. Controleer of alle onderdelen goed passen en stevig zijn aangesloten. Zo ja, haal dan alles weer even los en schuur de uiteindes licht op. Zo kan alles definitief worden vastgelijmd met pvc-lijm.

Tip! Bent u de trotse eigenaar van een compacte tuin of een balkon? Ook dan kunt u een regenton aansluiten. Kies voor een platte regenton of een mini variant van 50 á 100 liter. Er zijn regentonnen in allerlei soorten en maten.

Omdenken in je tuin

Kunststof of houten regenton kopen? U doet het bij Berko!

Gaat u voor een kunststof regenton of een variant met het uiterlijk van een wijnvat? Dat regentonnen anno nu niet alleen een praktische en duurzame, maar ook bijzonder sfeervolle toevoeging aan de tuin zijn, blijkt wel uit ons aanbod. In ons assortiment vindt u onder andere de regentonnen van topmerken als Roto en Harcostar. Bestel eenvoudig uw gewenste regenton én accessoires bij Berko. Van aansluitset tot handboor en van voet tot reservekraan; met onze producten kunt u direct aan de slag met het aansluiten van uw ton. Bij vragen over ons assortiment of bestelproces staan we u graag te woord.

Contact en klantenservice