Vandaag zijn wij gesloten

  • Producten voor in- en om de boerderij, tuin, huis
  • Professionele handelsonderneming sinds 1971
  • Niet goed? geld terug, garantie!

Zaden

Met een zeer ruim assortiment aan zaden kunt u zelf uw eigen groenten, fruit en kruiden kweken. Dit is niet alleen een erg plezierige bezigheid, het resultaat is natuurlijk ook erg mooi meegenomen wanneer u geniet van groenten, fruit, bloemen en kruiden uit eigen tuin. Bij Berko bent u aan het juiste adres voor een grote diversiteit aan zaden waarmee u uw eigen (moes-) tuin geheel naar uw wensen kunt zaaien. Heeft u vragen over onze kweek en zaai producten? Neem dan gerust contact op met ons.

Toon filters Sluit filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 23 van 23 producten

Wanneer kunt u beginnen met zaaien?

Wanneer u zaden wilt aanschaffen, is het natuurlijk wel handig om te weten wanneer u nou precies mag zaaien. Elk zaadje heeft natuurlijk wel een persoonlijke handleiding, maar in principe is buiten zaaien is al mogelijk vanaf april, op voorwaarde dat het niet te nat of te koud is. Vanaf maart zou u al binnen kunnen voorzaaien en de uitgekomen plantjes na half mei (na IJsheiligen), buiten in een vierkante meterbak planten.

Groenten, kruiden en bloemen zaaien

Het zaaien van eigen groenten, kruiden en bloemen wordt steeds populairder, maar hoe pak je dit het beste aan? Voor zaai-ideeën, tips en advies kunt u door onze webshop heen bladeren.​ Hieronder geven wij u een aantal ideeën om te zaaien. Deze leuke soorten zijn dit jaar nieuw in ons assortiment opgenomen en deze kunt u online geheel door bladeren, om uw favoriete soorten te vinden. 

Tips: populaire zaden voor iedere (moes-)tuin

Een aantal van onze persoonlijke favorieten zullen wij hieronder uitlichten. Staat uw favoriet er niet tussen? Blader dan eens door ons online assortiment, waar een grote verscheidenheid aan zaden te vinden is. Of laat u inspireren door de onderstaande selectie:

  • De Fuseable Multi-seed pil: een uniek gepatenteerd product. Eén pil bevat 8 zaden van twee of meer variëteiten. Met deze uniek pil kweekt u gemakkelijk betrouwbaar en snel een bijzonder product met schitterende bloei.
  • Muismeloen: De op mini watermeloentjes lijkende vruchten groeien aan planten die aan komkommerplanten doen denken. De muismeloen kan men prima buiten telen. De vruchtjes moeten geoogst worden als ze 2 á 3 cm groot zijn. De meloentjes hebben een heerlijke komkommer/citrus smaak.
  • Puntpaprika Medrano F1: Dit is een lekkere rode puntpaprika van ca 20cm lang. De smaak van puntpaprika is vele malen zoeter dan zijn soortgenoten. Door de puntpaprika in de lengte door te snijden, kunt u deze opvullen voor een smakelijk en origineel voorgerecht.
  • Hysop Bio: Dit is een van de oudste kruiden. Het is een aromatisch kruid dat een geneeskrachtige etherische olie bevat. De bloemen en de blaadjes van de Hysop kunt u gebruiken in groene salades. Hysopthee wordt gebruikt bij luchtwegontstekingen en buikkramp.

Uiteraard heeft iedereen andere voorkeuren en favorieten, daarom hebben wij ook een zeer divers assortiment. Kunt u niet vinden waar u naar op zoek bent? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen wij u verder.